+4 021 402 3927; +4021 402 3935

Romana

Presentation

Concursul National de Chimie pentru elevi "Costin D. Nenitescu" este organizat anual de Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti cu sprijinul Societatii de Chimie din Romania si al Fundatiei "Costin D. Nenitescu". Scopul acestui concurs este promovarea interesului pentru studiul chimiei in randul elevilor de liceu si cultivarea pasiunii pentru profesii din domeniul acestei stiinte, a celor mai talentati dintre elevi.

Concursul este deschis elevilor de liceu din clasele 9-12 care au dovedit interes si pasiune pentru studiul chimiei.

Componenta de baza este constituita din concursul de cunostiinte, care este organizat pe trei discipline (chimie anorganica, chimie fizica si chimie organica) si consta intr-o proba teoretica si una practica. Proba teoretica implica rezolvarea de probleme din domeniul disciplinei in cauza, astfel alese incat sa puna elevul in situatii inedite, de tipul celor intalnite in realitatea muncii de cercetare sau de productie chimica. Este vizata verificarea existentei cunostintelor de baza si capacitatea elevului de a le utiliza creativ. In afara de componenta de baza a concursului, pot fi organizate, ca program suplimentar, alte componente, sub forma unor concursuri paralele.

Concursul National de Chimie "C. D. Nenitescu" editia 2020 va avea loc in ziua de sambata 28 noiembrie, ora 10:00, in sistem online.